Звезди дефилират в „Особености на руската любов”
Звезди дефилират в „Особености на руската любов” / netinfo

Представлението „Особености на руската любов” с участието на театралните звезди Мария Сапунджиева, Георги Кадурин и Марияна Миланова ще бъде показано на сцената на ДТ „Ст. Киров” в Сливен на 3 май. Новата постановка на театъра е на режисьора - майстор на комедията, Васил Василев. Имената на Мария Сапунджиева от „Пълна лудница” и Георги Кадурин от „Стъклен дом” са познати не само на заклетата театрална публика. Класически любовен триъгълник се затваря с участието и на актрисата Марияна Миланова от Младежкия театър „Николай Бинев”.

След едно тъй дълго отсъствие, художникът Николай Нинов се завръща на сливенска сцена със сценография на пиесата на нашумелия руски драматург Александър Галин, с оригинално заглавие „Сирена и Виктория”. Това, което ще се случи на 3 април в Сливен, е с втора премиера на 4 април на сцената на столичния театър „Ариел”, което пък е поредна стъпка на Сливенския театър към столичните сцени.

Авторът на пиесата е майстор на неочакваните комедийни обрати и на новата руска психилогическа драма. Европа и Америка са видели над 200 негови пиеси, правителството на САЩ награждава Александър Галин с орден „Посланник на изкуството" и поставя пиесата му "Звезди на утринното небе" в задължителната си театрална образователна програма.