Жълт код за Сливен заради ниски температури
Жълт код за Сливен заради ниски температури / Sofia Photo Agency, архив

Жълт код е обявен за девет области в Източна и Североизточна България заради опасно ниски температури, съобщиха от НИМХ.

Кодът е в сила за областите Сливенска, Бургаска, Варненска, Добричка, Шуменска, Търговищка, Русенска, Силистренска и Разградска. За останалата част от страната обявеният код е зелен. Облачността над страната ще бъде разкъсана, по-значителна над източните, а след обяд и над северозападните райони.

Вятърът в Източна България ще отслабне до умерен от север, северозапад. Ще бъде студено с минимални температури между минус 7° и минус 12°. Максималните температури ще бъдат между минус 5° и 0°, в Лудогорието и Добруджа минус 5° - минус 7°, в Сливен около минус 1°.

Над планините ще има разкъсана облачност, на места намаляваща до незначителна. Вятърът ще отслабне, ще бъде от северозапад, до умерен. По Черноморието облачността ще бъде значителна, но без валежи. Вятърът чувствително ще отслабне и ще бъде до умерен от север-северозапад.

Времето е потенциално опасно, предупреждават от НИМХ. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете.