Жълт код за Сливен и още три области заради силен вятър
Жълт код за Сливен и още три области заради силен вятър / Sofia Photo Agency, архив

Жълт код е обявен за днес в 4 области на Южна България заради силен вятър, съобщиха от НИМХ. Кодът е в сила за областите Кърджалийска, Хасковска, Ямболска и Сливенска. В тези области вятърът от юг-югозапад ще се усили. Поривите ще достигат 18-20 м/с.

За четвъртък е обявен оранжев код в седем области за дъжд и вятър, съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

По данни и прогнози на НИМХ, тази нощ значителни количествени валежи ще има в Западните райони на страната и над Родопите.

В четвъртък през деня валежите ще обхванат цялата страна, като очакваното количество за денонощието ще е между 15-30 л/кв. м. На места в Родопите, Предбалкана и Западните райони от страната валежите ще достигнат и до 50-60 л/кв.м.

В областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Хасково, Смолян, Кърджали и Благоевград за четвъртък е обявен оранжев код за дъжд. В три от тях - Габрово, Велико Търново и Кърджали, има жълт код и за вятър. За останалите области на страната кодът ще е жълт заради валежи.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg