Жители на Сотиря отново се жалват от ромска престъпност
Жители на Сотиря отново се жалват от ромска престъпност / Дарик Сливен, архив

Да се предприемат по-сериозни мерки от страна на полицията и общината за защита правото им на спокойствие и сигурност, настояват жители на сливенското село Сотиря. За пореден път те са потърсили съдействие от народния представител Кирчо Димитров за решаване на проблема с ромските набези и нарушаването на обществения ред. Те са поставили въпроса за силната музика, която се носи от ромската махала в селото и са поискали да се постави и ново питане в парламента относно многобройните кражби и системното нарушаване на обществения ред в Сотиря.

След подобно питане от страна на Кирчо Димитров към министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов в селото бе разположен полицейски патрул, но не бе създаден полицейски участък, каквото бе настояването на хората и на депутата.

„И към момента масовите кражби и грубото погазване на обществения ред и спокойствие в Сотиря продължават” - каза Кирчо Димитров след срещата си жители на селото. По този повод той се срещне с директора на Областната дирекция на МВР в Сливен, след което евентуално ще внесе повторно питане в Народното събрание.