Жени от Старческия дом направиха подаръци на сираци
Жени от Старческия дом направиха подаръци на сираци / netinfo

Сръчните ръце на бабите от Дома за стари хора в Сливен и тази година изплетоха чорапки, терлички и елечета за децата от Дома за медико-социални грижи за деца по повод Деня на християнското семейство, съобщи за Дарик Цветанка Орешкова, социален работник в Старческия дом, която организира инициативата за втора година.

В плетивата, освен топлите прежди, те вплетоха любовта и милосърдието си към дечицата без родителска грижа. От оскъдните си средства и с помощта на средства, събрани от персонала на дома, те дариха на дечицата и лакомства.

Жени от Старческия дом направиха подаръци на сираци
netinfo
Срещата между най-младите членове на обществото и най-възрастните се осъществи, за съжаление, през бариерата на стъклото заради мерките за грипната епидемия. Бабите не успяха тази година да се докоснат до любопитните детски ръчички, но въпреки това бяха щедро възнаградени с усмивките им.

В Дома за медико-социални грижи в Сливен живеят над 70 деца на възраст до 3 години, разделени в 5 групи. Някои от децата се отглеждат в дома, а други чакат да бъдат осиновени.