Жалват се от поп-общински съветник
Жалват се от поп-общински съветник / Ренета Стефанова, Дарик - Нова Загора

Протестното писмо-жалба до Светия Синод на Българската православна църква и Негово Високопреосвещенство Старозагорския Митрополит Галактион ще изпрати в началото на следващата седмица групата общински съветници от ГЕРБ в Нова Загора. Декларацията е провокирана от държанието на общинския съветник от БСП отец Иван Иванов по време на заседанието на общинския съвет в града, проведено в четвъртък вечерта.

„Поведението на отец Иван, който е архиерейски наместник в Нова Загора, бе поведение на пиян човек, който погази всички човешки и морални норми. Облечен в расо се държеше арогантно и скандализира заседанието. Недопустимо е да се отправят реплики към заместник кметът Галя Захариева, които касаят неща от личния й живот и загубата на нейната сестра. Това са твърде лични и болезнени теми за всеки един от нас и не трябва да се използват, за да уязвиш някого ", коментира пред Дарик общинският съветник от ГЕРБ и председател на Постоянната комисия по култура, образование, младежки дейности, вероизповедания и интеграция на малцинствени общности Вяра Новакова.

„Ще поискаме общинският съветник Иван Иванов да си подаде оставката. Надяваме се и църквата да вземе отношение по проблема, защото подобно държание на свещениците петни името на Българската православна църква. По време на заседанието няколко пъти председателят на Общинския съвет Съби Стойчев прави забележка на Иван Иванов за поведението му, на така и не можа да се справи със ситуацията.", допълни още Новакова. В началото на следващата седмица ще бъде разпространен текста на документа.