Здравни беседи в Стралджа
Здравни беседи в Стралджа / Дарик Сливен, архив

 

Лектори от Районната здравна инспекция – Ямбол посетиха Стралджа в навечерието на Международния ден на ромите и Световния ден на здравето. Идването на специалистите, които представиха лекции за туберкулозата и рака на маточната шийка е по препоръка на кмета на общината Митко Андонов. В залата бяха Атанаска Кабакова, председател на Общинския съвет, заместник-кметовете Иван Георгиев и Мария Толева, съветници, кметове и кметски наместници, здравни работници, представители на НПО, ромски лидери, граждани.

Лекция за туберкулозата представи д-р Румяна Русева, а д-р Димитрина Стойчева постави въпроса за профилактика и лечение на рак на маточната шийка. Присъстващите изслушаха и  д-р Георгиева, домашен лекар в Стралджа, която сподели своя опит по имунизациите в Стралджа.

„Срещата показва, че тези беседи са необходими и трябва да продължаваме организацията им”, подчерта кметът Митко Андонов, поднасяйки своята благодарност към гостите от РЗИ. Той изрази увереност, че всеки следващ месец заседанията на Общинския съвет за етнически и интеграционни въпроси ще имат тематична насоченост и ще бъдат полезни за всички.