Завеждат досъдебно производство срещу Йордан Лечков
Завеждат досъдебно производство срещу Йордан Лечков / Дарик Сливен

Срещу кмета на Сливен Йордан Лечков ще бъде образувано досъдебно производство за това, че е попречил на полицията да  изпълни своите задължения, каза началникът на Първо РПУ в София Евгени Игнатов, цитиран от БТА.

Футболистът не се яви в полицията днес в 10.00 ч., за когато имаше призовка. Той обяснил, че има неотложни ангажименти и че до края на деня в допълнителен разговор ще уточни кога ще се яви.

Според Игнатов, ако Лечков е обидил полицаите, ще му бъде повдигнато обвинение и за това. Ако не каже кога ще се яви в полицията, кметът на Сливен може да бъде обявен за издирване, каза още Игнатов.

Вчера Лечков беше спрян от патрул на полицията на алея "Яворов" в София заради превишена скорост.  Пред Дарик шефът на Столичната дирекция на полицията комисар Валери Йорданов разказа, че Лечков е хвърлил документите си на полицаите и им е показал среден пръст и има свидетели на неприличните жестове. По-късно през деня сливенският кмет е бил спрян на входа на Стара Загора без документи. Лечков бе призован да се яви днес в полицията в столицата, за да даде обяснения.