Затвориха обекта, където пострадаха работници
Затвориха обекта, където пострадаха работници / netinfo

Спрян е обектът до село Панаретовци, на който пострадаха двама работници, съобщи директорът на Областна инспекция по труда в Сливен инж. Здравко Пехливанов.

Двама инспектори правят проверка на случая, като по първоначални данни пострадалите са били с трудови договори. Злополуката е станала, докато работниците монтирали панели тип „сандвич” на покривната конструкция на производствено хале.

Мустафа Дермишев и Ибрям Ибрямов работели един до друг, когато единият залитнал, колегата му се пресегнал да помогне и така двамата паднали от конструкцията. Работниците не са били обезопасили мястото си, показва още проверката.

Припомням, че двама строителни работници от Сливен пострадаха на работното си място, падайки от метална конструкция. Сигналът за инцидента в полицията е подаден около 9.30 ч. на 2 декември от болница „Д-р Ив. Селимински”, където строителите са приети за лечение. Единият от тях – на 27 години, се е отървал само със счупена ръка, но една година по-младият му колега е с множество фрактури по цялото.

Образувано е досъдебно производство.