Затворен за движение е ГКПП - Лесово
Затворен за движение е ГКПП - Лесово / netinfo

ГКПП - Лесово е затворен от турска страна, съобщиха от Областно пътно управление в Ямбол. Управлението заедно с „Пътна полиция" са създали организация пътуващите коли и товарни автомобили по път І-7 в посока Лесово да се отбиват на определените места - паркинги и бензиностанции, пистата край Тенево. От управлението апелират да не се предприема пътуване през ГКПП - Лесово до отварянето на митническия пункт.

Проходими при зимни условия са републиканските пътища на територията на област Ямбол. Температурата към 9 часа е  била - 5 градуса, съобщамат от Областното пътно управление. Сняг вали над областта, като на места силният вятър образува снегонавявания. Поради силния вятър и снегонавяванията е затворен за движение път ІІ - 53 по направлението Калчево - Победа - Челник - Тамарино - Войника до границата с област Бургас. Движението с МПС по пътищата в област Ямбол да се извършва препоръчително с вериги.

Дебелината на снежната покривка на места достига до 15-20 см. Пътните настилки са заснежени. Почистват се и се опесъчават. Пътнопочистващите фирми, ангажирани със зимното поддържане, работят без прекъсване съобразно въведената организация за обезпечаване на републиканските пътища при зимни условия.

Екипите на пътното управление продължават денонощното си дежурство за съблюдаване на обстановката по пътищата в областта.