Засилени проверки за скоростта на пътя
Засилени проверки за скоростта на пътя / Dariknews.bg, архив

Масови проверки за спазване на разрешената максимална скорост за движение се осъществява на територията на Сливенска област.

Операцията е по инициатива на TISPOL и се провежда от 18 до 24 април на територията на всички държави-членки на ЕС. Ще се извършват и проверки за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност" на автомобилистите.

За времето от 06,00 часа на 21 април, четвъртък до 06,00 часа на 22-ри, пътни полицаи ще следят за превишена скорост в село Крушаре и основните булеварди в Сливен. Това съобщи за Дарик инспектор Диан Митев група пътен контрол към КАТ Сливен.

Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост са често явление във всички европейски държави и са най-сериозен фактор за причиняване на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата на Европа, отчитат от TISPOL.

От началото на годината до сега са станали 264 пътно-транспортни произшествия, от тях 43 са тежки. Убити са 4-ма души, а ранените са 53. През 2015 година са станали 1051 катастрофи, 134 тежки с 22 убити и 162 ранени, уточни Митев.