Майчино здраве
Майчино здраве / netinfo
Проведе се второто обучение за бъдещи майки, организирано от Здравно консултативен център за майчино и детско здраве към МБАЛ ”Д-р Иван Селимински”-Сливен.

Лекцията на тема „Първи мерки при възникване на спешни състояния – гърч при висока температура, чуждо тяло в дихателните пътища и други”, представена от д-р Юлия Бянкова – началник на Отделението по реанимация и анестезиологът д-р Кирил Славов, предизвика много голям интерес сред бременните жени и майки, поради което продължи много повече от предвиденото време.

майчино здраве
netinfo

Високо квалифицираните специалисти представиха много голям обем здравна информация за критичните моменти, в които трябва да се действа бързо и за основните стъпки, които бихме могли да предприемем докато дойде лекар или стигнем до спешния кабинет, за да сме полезни на семейството си, близки и общество.
              
В края на дискусията бременните жени и майки поискаха от лекторите още извънредни срещи: Първа помощ при отравяния и остри алергични реакции и Сърдечно съдова реанимация в условията на долекарска помощ. Датите ще бъдат обявени допълнително.

Следващото обучение е планирано за 28 ноември. Лекцията е на тема „Травми, навяхвания и охлузвания” представена от д-р Димитров от Отделението по травматология и ортопедия.