Защитно облекло за доброволците от Стара река
Защитно облекло за доброволците от Стара река / Община Сливен

Кметът на община Сливен Кольо Милев раздаде комплекти със защитно облекло на доброволци от доброволно формирование „Железни врата” при село Стара река. Тези действия на общината спрямо членовете на екипа са свързани с потенциалната опасност от пожари в региона заради високите температури и участието на доброволците в потушаването им. В комплектите има гащеризон - изработен от устойчив материал, мултифункционално яке – дъждобран, термояке, обувки,ботуши,защитни маски, ръкавици,чорапи,  тениска и пожарникарски колан.

Всеки доброволец има доброволческа карта, при показването на която органите на държавното управление, ръководствата на дружества, организации и частни лица са длъжни да му съдействат, за да може той да изпълнява задълженията си по предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняването на последиците от тях.

С решение на Общинския съвет на територията на общината трябва да бъдат изградени общо пет доброволчески формирования. Това, което вече е сформирано под името „Железни врата” се състои от 11 човека, отговарящи за района на Стара река. Предстои да бъдат организирани други четири -  „Вихър” за района на с. Гавраилово, „Грамадите” за с. Трапоклово, „Циклон” за Кермен и „Бора” за Сливен