Заседава Общинският съвет в Нова Загора
Заседава Общинският съвет в Нова Загора / Общински пресцентър Нова Загора

Заседание на Общински съвет - Нова Загора се е провело днес, информират от общинския пресцентър. Преди гласуването на дневния ред  председателят д-р Тачев изчете Решение на Общинския съвет, с което д-р Константин Тачев се освобождава  като председател на ПП на ГЕРБ, а за нов председател се определя Георги Николов.

По точка втора от дневния ред общинските съветници обсъдиха предложението на кмета на общината Николай Грозев за изменение на Наредбата за определяне размера на местните данъци и такси в Община Нова Загора. Предложението е в резултат на промяната в категоризацията на общините в Република България, обнародвана в бр. 66 ДВ/28.08.2012 г., с която от Първа категория, втора група, Нова Загора влиза в списъка на общините от Втора категория, а в Първа остават само областните градове. Решението беше прието със 17 гласа „за”, 7 „против” и 3 „въздържали се”.

По дневния ред, включващ 18 точки, бяха приети общо 14 решения, между които - освобождаване от плащане на такса „битови отпадъци” на МБАЛ „Света Петка Българска” и Историческия музей; безвъзмездно придобиване в собственост на недвижим имот държавна собственост – Военен клуб и др.