Заседава Общински съвет Стралджа
Заседава Общински съвет Стралджа / Община Стралджа, Архив

20 точки са включени в дневния ред на Общински съвет  – Стралджа. Общинските съветници днес заседават за издаване на запис на заповед от общината в полза на ДФ”Земеделие”- Разплащателна агенция, обезпечаваща авансово плащане по договор за изпълнение на проект „Реконструкция и благоустрояване на паркове“ в Стралджа”.

Местните управници ще обсъждат функциониране на паралелките І-VІІІ клас в ОУ-Зимница и ІХ-ХІІ клас СОУ –Стралджа под минималния брой на учениците  в паралелките за учебната 2013-2014г.

Общинските съветници ще обсъждат и предложение за подновяване екипите за изнасяне на общинското, националното и европейско знаме. Интерес от работата на ОбС ще представлява предложението на кмета Митко Андонов  за поставяне мемориална плоча на Трета българска армия в Стралджа.

Ще се обсъжда и предложението на кмета за кандидатстване на общината за безвъзмездна финансова помощ по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места” от ПРСР както и на друга – за приемане декларация за достъп на младите хора до култура.

Предстои обсъждане  промяна предназначението на земеделски земи необходими за реализиране на проект „Енергоефективно използване на геотермална вода в съществуващите отоплителни системи на сгради от образователната инфраструктура”.