Заседава Общински съвет Сливен
Заседава Общински съвет Сливен / Дарик Сливен, Архив

38 точки са предложени в предварителния дневен ред на сесията на Общински съвет Сливен.

На заседанието на 23 юли, съветниците ще трябва да изберат временно изпълняващ длъжността кмет на село Ковачите. Сред точките на сесията са и изменения и допълнения в три Наредби – за реда за упражняване правата на собственик на общината в търговските дружества с общинско участие; за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, и за условията и реда за установяване на жилищни нужди на граждани.

Друга точка в дневния ред е изменение на бюджета на общината за 2015 година. Четири предложения касаят кандидатстване на община Сливен по различни програми – по Програмата за развитие на селските райони, по Оперативна програма „Околна среда” с проект за опазване популацията на значими растения и птици, по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” с проект за социално интегриране на деца и ученици от етнически малцинства.

Сред останалите точки в дневния ред са актуализация на годишната програма за управление и разпореждане с общински имоти, прекратяване на процедури за предоставяне на концесии на язовир край с. Скобелево и на спортен комплекс в с. Крушаре, продажба на поземлени и общински имоти и др.