Заседава Общински съвет Нова Загора
Заседава Общински съвет Нова Загора / община Нова Загора

С едноминутно мълчание в памет на загиналите по време на терористичните атентати в Брюксел започна днес заседанието на Общински съвет Нова Загора.

В предварително обявения дневен ред бяха включени 25 точки. Общинските съветници разгледаха и допълнително още 6 точки. Приета беше Стратегията за развитие на социалните услуги в общината за периода 2016 - 2020 г. и отчетът за дейността на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни непълнолетни.

Дебати предизвика отчетът за изпълнението на общинските сметки и бюджета за средствата от Европейския съюз на Общината за 2015 г., като кметът Николай Грозев насочи вниманието на всички към добрата финансова стабилност на Община Нова Загора и липсата на просрочени задължения за изтеклата година.

Общинските съветници дебатираха възможностите за изместване на съботния пазар, с цел по-голямо удобство за гражданите и улесняване на достъпа до гробищния парк на Нова Загора.

Местните управници взеха решение за засилен контрол от страна на органите на реда за спазване на утвърденото разположение на търговските маси, с оглед осигуряване на свободно пространство за движение на гражданите.