Заседава Общински съвет Болярово
Заседава Общински съвет Болярово / Община Болярово

Общински план за развитие /ОПР/ на община Болярово за периода 2014-2020 г. и на предварителна оценка на Общинския план за развитие /ОПР/ на общината за периода 2014-2020 година приеха днес на заседание Общинсик съвет Болярово.  Бяха приети и докладни записки, пряко свързани с Общинския план, последваща оценка на Общински план за развитие 2014-2020 год. и на последваща оценка на Общинския план за развитие 2007-2013 година.

Местните управници приеха и концепция за пространствено развитие на общината, инструментариум към общинския план за развитие, включващ Вътрешни правила за мониторинг и контрол на ОПР и Механизъм за партньорство и координация при разработване на политики на общинско ниво, три броя анализи “Разход-ползи” за ключови проекти от ОПР на Община Болярово за периода 2014-2020 година и програма за управление на околната среда и програма за управление на отпадъците.

Местните депутати приеха още  допълнение на Наредба № 7 за определяне и администриране на местните такси и цени на услугите, учредяване право на строеж върху имот частна общинска собственост, продажба на недвижим имот – частна общинска собственост в с.Крайново, продажба на недвижим имот – частна общинска собственост в землището на с.Стефан Караджово.

Общинските съветници разгледаха предложение за комисия на ОбС Болярово за избиране на 3 съдебни заседатели за Окръжен съд Ямбол, съгласно протоколно решение на Общото събрание на съдиите от Апелативен съд Бургас.