Заседание на Общински съвет Стралджа
Заседание на Общински съвет Стралджа / Общински пресцентър Стралджа

12-то заседание на Общински съвет Стралджа ще се проведе днес. Сред точките в дневния ред е прилагане на Наредба № 1 за опазване на обществения ред, околната среда и Наредбата за регистрация и контрол на движение на ППС с животинска тяга.

Общинските съветници ще обсъждат и предложението на кмета Митко Андонов за допълнение към Наредба № 5 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, както и актуализация на Наредба № 6 за реда и условията за издаване на разрешение за поставяне  на временни съоръжения, елементи на градското обзавеждане и рекламите, информационни и монументално-декоративни елементи на територията на общината.

В дневния ред са включени още докладни записки  относно ликвидиране на съсобственост, отпускане на еднократни финансови помощи и др. Очаква се Общинския съвет  да даде съгласието си общината  да кандидатства за безвъзмездна финансова помощ  по мярка 3.4."Развитие на нови пазари и промоционални кампании" както и в процедура по приоритетна ос ІІ „Управление на човешките ресурси".

 На обсъждане ще бъде подложено предложението за предприемане действия, свързани с подготовката и кандидатстването на общината с проект „Първоначално залесяване на неземеделски земи на територията на Община Стралджа" по ПРСР.