Заседание на Общински съвет – Сливен
Заседание на Общински съвет – Сливен / Дарик Сливен, архив

Сесия на Общински съвет – Сливен се проведе днес. Повечето от предложенията в дневния ред касаеха продажба на поземлени общински имоти по селата от общината, както и учредяване права на строеж. В предварителния дневен ред бяха залегнали 49 точки, като бе оттеглена една от вносителя кмета Кольо Милев – за продажба на поземлен имот в землището на село Горно Александрово, но бяха приети нови пет допълнителни. Две от тях, внесени от Стела Костова, бяха за предоставяне на средства на Детски комплекс – Сливен и на читалище „Искра” в село Крушаре за транспортни разходи.

В началото на заседанието клетва като общински съветник положи Георги Златев Георгиев от квотата на „Атака” на мястото на Иван Иванов.

 

Общинските съветници приеха Наредба за условията, критериите и реда за финансово подпомагане на спортни клубове и други дейности, свързани с направленията на физическата култура и спорта в Община Сливен, както и изменение бюджета на общината да 2015 година. Дадоха и съгласието си за кандидатстване на Община Сливен с проект за интегриране в образователната система на маргинализирани общности, включително роми и на проект за образователна интеграция на учениците от етническите малцинства и/или търсещи или получили международна закрила.