Заседание на Общински съвет – Сливен
Заседание на Общински съвет – Сливен / Дарик Сливен, архив

50 точки за разглеждане са включени в предварителния дневен ред за заседанието на Общински съвет – Сливен на 23 април. В началото на сесията общинските съветници ще решат за удостояване със званието „Почетен гражданин на град Сливен и на общината” на двамата боксьори ветерани Николай Рохов и Димитър Пехливанов, като отличието ще им бъде връчено на празника на Сливен – 26 октомври, Димитровден. На вниманието на местния парламент ще бъде и предложението за създаване на общински фонд „Култура”, с основна цел да подпомага развитието и популяризирането на културата на родния ни край. Като начало фондът ще разполага с 30 000 лева, осигурени от общинската хазна, а управителният му съвет, с председател Стела Костова, трябва да изготви и приеме в срок от един месец критерии и условия за реда на разглеждане и оценяване на постъпилите предложения за отпускането на средства от фонда.

Предстои също да се обсъди дейността на осем общински предприятия през 2014 година; ще се представи и доклад относно изпълнение на програмата за развитие на читалищата на територията на общината през 2014 година.

Сред любопитните предложения е това за поставяне на географски знак с посоките на света на площадните пространства пред сградата на общината. Инициативата ще бъде финансирана от Сдружение „Сливналии за развитие на образованието и културата”, Ротари клуб - Сливен и граждани.

 

Няколко са и предложенията да продажба на земи от общинския поземлен фонд.