Заседание на Общински съвет – Сливен
Заседание на Общински съвет – Сливен / Дарик Сливен, архив

Сесия на Общински съвет – Сливен е свикана за 25 септември. В предварителния дневен ред са включени 29 точки, сред които одобряване на предложенията за удостояване със званието „Почетен гражданин на град Сливен и на Общината”. Председателят на комисията по символика към местния парламент Соня Келеведжиева е внесла предложението, според което за лауреати на званието се предлагат /по азбучен ред/ Асен Гагаузов, Атанас Скатов, Росен Афузов и Тодор Кръстев.

Сред останалите точки в дневния ред са избор на комисия за изготвяне на предложения за съдебни заседатели; актуализация на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост; приемане на програмата за отбелязване празника на Сливен – Димитровден.

Ново изменение на бюджета на общината ще бъде разгледано от общинските съветници, както и отпускане на финансови средства на Държавния куклен театър за участие в международен фестивал и на читалището в село Гавраилово, също за участие на детски състав в младежки фолклорен фестивал.