Заседание на Общински съвет Сливен
Заседание на Общински съвет Сливен / Дарик Сливен

В дневния ред на сесията на Общински съвет Сливен е включен избор на председател на Общинския съвет. Тя ще се проведе на 27 март, четвъртък.

На заседанието се предвижда общинските съветници да разглезат изменение на Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с администрацията, както и Наредба за управление на отпадъците на територията на община Сливен.

В предварителния дневен ред са включени 46 точки, сред които и Наредба за управление на отпадъците на територията на община Сливен, изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставяни права на територията на общината.

Сред докладните са и определяне на основните месечни заплати на кметовете на кметства, считано от 1 април.  На предстоящата сесия се предвижда да бъдат гласувани Актуализация на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти- общинска собственост, откриване на процедура за издаване на разрешително за водовземане от минерална вода - изключителна държавна собственост от находище „Сливенски минерални бани”, избор на управител и възлагане управлението на „Дентален център 1 Сливен” ЕООД и Утвърждаване предложение за избор на управител на „ДКЦ-2 Сливен”ЕООД, именуване на Колодрума и спортния комплекс в градската градина в Сливен на името на Милко Димов.