Заседание на ОбС – Стралджа
Заседание на ОбС – Стралджа / Общински пресцентър Стралджа, архив

На мартенското заседание на ОбС – Стралджа, планирано за 24 март от 14.00 ч., председателят Атанаска Кабакова извежда на първо място приемане отчет по изпълнение дейностите на Общинската комисия за закрила на детето за 2014 г. и приемане план за работата през 2015 г. Веднага след това вниманието на съветниците ще бъде насочено към отчет за изпълнение дейностите в Общинската програма за опазване на околната среда и като неразделна част от нея – Общинската програма за управление на отпадъците през 2014г.

В дневния ред са включени още годишен доклад на звеното за вътрешен одит и приемане нова Наредба № 5 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. Кметът на общината Митко Андонов е вносител на докладна записка относно участието на общината във фонд „Общинска солидарност” - целева дейност към НСОРБ. Ще бъде обсъдено и предложение относно ползване на общински мери и пасища за отглеждане на животни, промяна предназначението на земеделски земи, необходими за обект „Площадка за зимно поддържане на ІV-класна пътна мрежа”, ликвидиране на съсобственост и др.

По предложение на кмета Андонов се очаква съветниците да вземат решение за учредяване на Обществена фондация „Вълкана Стоянова”. И на това заседание ще бъде внесено предложение за отпускане на еднократни помощи на нуждаещи се граждани.