Започват „Каравелови дни” в Шивачево
Започват „Каравелови дни” в Шивачево / netinfo

150 години просветно дело ще отбележи град Шивачево. По този повод СОУ "Георги Каравелов" - Шивачево стартира „Каравелови дни - 2010". Те ще се проведат от 5 до 15 октомври и включват различни инициативи, в които ще участват ученици, учители и представители на местната общност.

В чест на юбилея ще бъдат открити нови кабинети и зали. Създаването им е станало възможно благодарение на въведената система на делегираните бюджети в образованието. Ще отворят врати  конферентна зала с 40 места, основно ремонтиран и новообзаведен физкултурен салон за учениците от начален курс, четвърти кабинет по информац

Започват Каравелови дни в Шивачево
netinfo
ионни технологии.

Сред инициативите, посветени на празника, са постановката на училищното театрално ателие „Пет сцени от живота на едно 150-годишно училище", художествена изложба с картини от колекцията на семейство Каравелови, празнична дискотека, спортни прояви и конкурси. Предвидена е и среща на три поколения учители и ученици.

Днес в СОУ „Георги Алексиев Каравелов" - Шивачево учат 540 ученика, с персонал 50 души, от които 40 учители. Учебната година в училището е започнала с модерна система за оповестяване - училищен електронен звънец, който изпълнява и функциите на училищно радио.