Започва възстановяването на пътя Сливен - Карандила
Започва възстановяването на пътя Сливен - Карандила / Dariknews, Архив

Започва възстановяването на републиканския път от Сливен за Карандила, където има пропадане от около 100 - 150 метра. В момента се извършва проектирането.

Приблизителната стойност за проекта на Агенция „Пътна инфраструктура" е около 2 млн. лева. Предстои да бъде възложено строителство.

„Имаме уверението от АПИ и се надявам през 2016 година пътят да е готов", съобщи кметът на Сливен Стефан Радев. Правят се усилия да се поддържа в изрядно състояние пътя за Селището и Даулите. „Въпреки че е най-тежкият за поддържане, е в добро състояние", коментира още кмета.

През февруари и март миналата година от обилните дъждове е разрушена конструкцията на пътя Градец - Ичера - Сливен. Образувани са големи надлъжни пукнатини с ширина от 5 до 30 см. и пропадане на пътя в участък с дължина 2-2.5 м. в лявата лента. В участъка от останалата асфалтова настилка също има надлъжни и напречни пукнатини с ширина 3 до 5 см.

Свлечен е пътният банкет и насипът на пътя от лявата страна. За свлачището е уведомена Агенция „Пътна инфраструктура". Разрушеният участък е сигнализиран с необходимите знаци, сигнална лента и земна маса.

От 27 март 2015 г. е забранено движението на всички МПС. Движението се извършва по обходни маршрути през местностните Селището и Даулите. След проведена процедура по ЗОП, през юли миналата година са извършени инженерно-геоложки проучвания.

Първият междинен етап от Техническия проект - варианти решения, е завършен и е приет. Предстои разработването и приемането на приетото вариантно решение.