Започва Сливен Оупън 2008
Започва Сливен Оупън 2008 / netinfo
Втори международен турнир по спортни танци “Сливен Оупън 2008” от шампионата за световната купа ще се проведе под Сините камъни на 17 и 18 май. Това съобщи организаторът на състезанието Йовита Пенчева. Състезатели от 16 държави ще вземат участие в двудневната надпревара в зала “Васил Левски”. Участниците са от Англия, Австрия, Германия, Румъния, Украйна, Молдова и др. Съдии на “Сливен Оупън 2008” ще бъдат Джоан Уилкинсън и Хорст Келерг. По време на състезанието е предвидена демонстрация на професионални танцови двойки. Шампионите на Латинска Америка Делян Терзиев и Боряна Делчева.

Сливен ще бъде представен от 4 двойки в майсторския клас и 3 в клас С. Това са Мирослав Милев – Милена Стряскова, Али Мехмедов – Яна Сталева, Пламен Пенчев – Галина Велева и Мартин Янев – Десислава Пенчева.

Проявата ще бъде придружена със семинар за танцовите двойки. Той ще бъде воден от Джоан Улкинсон. На него ще бъдат представени най-новите тенденции в спортните танци. Предвидения награден фонд за класиралата се първа танцова двойка в клас латино и стандарт е 5700 евро. Предвидени са и награди за всички участници.

Организатори на проявата Клуб по спортни танци Туида Сливен и Община Сливен. Председател на организационния комитет е Светлана Лечкова.