Започва семинар на тема „Кърмене и захранване в Сливен
Започва семинар на тема „Кърмене и захранване в Сливен / shc.hu

Семинар на тема "Кърмене и захранване" ще се проведе днес в Сливен. Лектори са доц. д-р Миглена Георгиева и доц. д-р Ружа Панчева.

Форумът се организира от Център за майчино и детско здраве - Сливен и Регионална здравна инспекция. Поканени са общопрактикуващи лекари и педиатри от Сливен и Нова Загора, както и представители от детски ясли и детска млечна кухня.

На семинара са поканени още лекари от ННО към МБАЛ "Д-р Иван Селимински", Звено "Майка и бебе" към Комплекс за социални услуги, Център за психологическа подкрепа на деца и семейства, както и представители на Здравно-консултативен център за майчино и детско здраве към МБАЛ "Д-р Иван Селимински".Доц. д-р Миглена Георгиева е педиатър и детски гастроентеролог.

Ръководител на II детска клиника в МБАЛ "Св. Марина" Варна, с научни разработки в областта на заболяванията на горния храносмилателен тракт, хеликобактер инфекция, чернодробна патология, хранителна алергия, приложение на пробиотиците и други.

Доц. д-р Ружа Панчева е педиатър и преподавател в Катедрата по хигиена към МУ-Варна. Създател е на училището по кърмене във Варна към Национална асоциация "Подкрепа за кърмене" и на ел.страница на варненските консултанти по кърмене. Днешната среща ще се състои от 17 часа.