Валя Радева
Валя Радева / Община Сливен
Поетапно настаняване в общински жилища - ново строителство, ще започне в началото на месец март в Сливен, съобщи секретарят на Общината Валя Радева.

Новите апартаменти ще бъдат предоставени на крайно нуждаещи се лица, отговарящи на условията по Наредбата  за условията и реда за установяване жилищните нужди на граждани, настаняване под наем и продажба на общински жилища и са включени в утвърден и действащ списък. Лицата включени в списъка, съобразно установените нужди, при спазване на нормативните изисквания за жилищна площ, ще бъдат поканени за настаняване.

Жилищата се намират в три блока в квартал "Дружба",  които са на три етажа от по три и четири апартамента, с два входа. Апартаментите са с различна площ.
Общинските жилища са въведени в експлоатация преди шест години, но предишното ръководство не е предприело действия по настаняване на нуждаещи се хора. Към момента Община Сливен е направила необходимото, за да може те да бъдат предоставени  за живеене и това е поредна стъпка към подобряване политиката по настаняване в общински жилища.

Всички апартаменти са огледани лично от секретаря Валя Радева и служители на отдел "Общинска собственост". Проверката е установила, че всички са в добро състояние, охраняват се и е направено необходимото за доброто им стопанисване.

Те са включени в списъка с общински жилища, който е публикуван на сайта на Община Сливен.