Започва подготовката на проекта за бюджет 2009 г. в Стралджа
Започва подготовката на проекта за бюджет 2009 г. в Стралджа / netinfo

Със своя заповед кметът на община Стралджа Митко Андонов откри процедура по разработване на проект за бюджет на общината за 2009 г. В подготовката на най-важния общински финансов документ се включват кметове и кметски наместници, директори на учебни, здравни и социални заведения, председатели на юридически лица с нестопанска цел, всички граждани.

Предложения ще се приемат в срок до 19 декември. Според заповедта те трябва да са в писмен вид, с ясна обосновка за необходимите средства и резултата, който се очаква. Основните документи, които ще бъдат водещи при подготовката на проекта за бюджет 2009, са Общинският план за развитие до 2013 г, проектобюджетът на общината за 2009г. /местни дейности/, както и всички постъпили предложения на гражданите и ръководителите на бюджетни звена и НПО.

От важно значение са и параметрите на бюджетните взаимоотношения с Републиканския бюджет за 2009 г. В седемдневен срок от разработването на важния финансов документ за новата година общината ще организира публичното му обсъждане.