паркови места
паркови места / община Ямбол
Започват строително-ремонтните работи по модернизиране на втория участък от централната пешеходна улица в града „Георги Раковски“ в Ямбол. Дейностите ще бъдат в зоната между пресечката с ул. „Преслав“ и ул. „Ген. Владимир Заимов“. От 13.30 часа с церемония по „първа копка“ ще бъде даден символичен старт на ремонтните работи. Церемонията ще се състои в началото на участъка, откъм ул. „Преслав“.

Дейностите са в изпълнение на проект „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Целта е даването на нов облик на този ключов район от централната част на града и свързването му с обновените вече по друг европейски проект пешеходни зони.

За осигуряване нормално придвижване и достъп до жилищни сгради и търговски обекти ще бъдат осигурени коридори за преминаване по протежение на цялата улица – от юг и от север, както и напречен коридор, свързващ района на Старата автогара и пазара с ул. „Богомил“. Живущите в района, както и собствениците и наемателите на търговски обекти, са уведомени за предстоящите строително-ремонтни дейности. Предвижда се обектът да бъде завършен в рамките на девет месеца.