Заловиха криминално проявени автокрадци
Заловиха криминално проявени автокрадци / netinfo

Престъпна група роми /шестима пълнолетни и един непълнолетен/, крали леки автомобили от съседни на Сливен села разкриха криминалисти от Районното управление на МВР на 7 октомври. Групата е от сливенския квартал "Надежда", възрастта на лицата е между 16 и 31 години, информира директорът на Областната полиция комисар Чавдар Божурски.  Те извършили поредица от кражби в селата Зимница, Жельо войвода, Тополчане, Гавраилово, Самуилово, Коньово, като само през последния месец  са установени шест противозаконни отнемания.

С автомобилите са  пренасяли медни казани, метали, ел.двигатели и други вещи, откраднати от  частни домове. В последствие колите са изоставяни в покрайнините на селата, а вещите предавани на пунктове за вторични суровини.

Установено е, че лицата са криминално проявени и осъждани. Пет от тях са задържани с постоянна мярка, а другите двама се издирват, съобщи комисар Божурски. Образувани са досъдебни производства, като работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

Броят на противозаконните отнемания на територията на Сливен намалява. За миналата година те са били 40, а до този момент техният брой е 23, заяви Божурски.