Закриват училището в село Млекарево
Закриват училището в село Млекарево / Dariknews

Общински съвет – Нова Загора прие Предложение за оптимизиране на училищната мрежа в община Нова Загора. Ще бъде закрито училището в с. Млекарево. Кметът Динев оттегли Предложението за преобразуването на училището в Богданово от основно в начално, но то бе внесено отново този път от общинския съветник Симеон Димитров. Колегите му не го подкрепиха.

Съветниците приеха информация за годишния доклад на обществения посредник Мишо Бахов, приехаи Програма за управление на дейностите по отпадъците в община Нова Загора. На заседанието бе променена и Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество в община Нова Загора.

Съветниците подкрепиха предложението стопанисването и управлението на Карановската могила да се извършва от Исторически музей Нова Загора, за сметка на Общинския бюджет, с ангажимент да оказват пълно съдействие на българо-австрийската археологическа експедиция.

На второ поредно заседание Програмата за развитие на образованието в община Нова Загора на периода 2007/2009г. и план за изпълнение на програмата бяха върнати за доработване.