Задържан е управител на фирма, провеждаща фиктивни шофьорски курсове в Ямбол
Задържан е управител на фирма, провеждаща фиктивни шофьорски курсове в Ямбол / netinfo

Ямболските антимафиони неутрализираха дейността на фирма, извършваща фиктивни шофьорски курсове. На 8 септември служители на „БОП" - Ямбол са извършили проверка на офис на фирма, чийто управител е мъж на 62 години от град Ямбол. При претърсването са открити и иззети документи свързани с дейността на фирмата: книжки на обучаемите в които са отразени неверни данни за премината теоретична и практическа подготовка, договори за наем на земеделска техника, договори за наем на помещения и други документи.

До акцията на полицейските служители се е стигнало след няколко месечно наблюдение на антимафиоти от Ямбол и Смолян, съобщават от ямболската полиция. Установено е, че не по надлежния ред управителят е организирал и провеждал курсове за обучение на кандидати за придобиване на удостоверения за правоспособност за работа със земеделска, горска и мелиоративна техника. Изяснено е, че курсистите са се явявали на изпити, без да са преминали нужния норматив от часове по теория и практика. Изпитите са протичали, без задължителната практическа част, а за теоретичната част  предварително са раздавали шаблони с отговорите отговори. В участието на тази дейност е участвал и друг жител на Ямбол, който е провеждал теоритично обучение на курсистите и им е предоставял шаблоните за изпита, без да има трудов договор с фирмата.

Работата по изясняване на случая продължава, на собственика на фирмата е повдигнато обвинение по чл. 308 ал. 2 от Наказателния кодекс - фалшифициране на документи. Наказанието по този член е до 8 години лишаване от свобода.