Задържаха мъж за трафик на хора
Задържаха мъж за трафик на хора / netinfo

Сливенските антимафиоти са задържали 34-годишен мъж, участващ в схема за набиране на жени, принуждавани насилствено да проституират в чужбина. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР. На 12 декември,  след получен сигнал за трафик на хора, служителите на сектор „БОП" при ОДМВР - Сливен са провели полицейска операция, при която е задържан  криминално проявеният С.М. на 34г. от Сливен.

Установено е, че съденият за кражби и изнасилване мъж е обещал на 19-годишно момиче от сливенското село Крушаре, да й помогне да си намери работа като домашна помощница в Кралство Белгия. След извеждането й от България през месец ноември 2009г., престъпникът е свързал жертвата с други лица, които, използвайки сила и заплаха, са я принуждавали да проституира в белгийският град Антверпен. Изяснено е, че на потърпевшата многократно са нанасяни побои, тъй като е отказвала да проституира. В началото на декември тази година момичето е успяло да се върне в страната и да подаде сигнал за извършеното престъпление.

При претърсването в жилището на С.М. са открити и иззети два преносими компютъра, газов пистолет с боеприпаси за него и други документи.

На С.М. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.159а от НК и с постановление на Районна прокуратура - Сливен е задържан за 72 ч.

Работата по установяване и откриване на други жертви на трафик на хора, както и изясняването на цялостната престъпна дейност на С.М.  и останалите лица в схемата продължава.