Задържаха мъж, ударил кмет на селски стадион
Задържаха мъж, ударил кмет на селски стадион / netinfo

Полицията е задържала 28 годишен побойник, който ударил кмета на сливенското село Младово Николай Жечев на селския стадион, потвърдиха от областна дирекция на МВР.

Инцидентът е станал по време на футболен мач между отборите на Младово и Самуилово.

Преди това извършителят, който според полицията е от съседното новозагорско село Коньово счупил две стъкла на съблекалнята. Жечев е получил лека телесна повреда и е бил освидетелстван от съдебния лекар д-р Тома Чаушев.

Жители на Младово казаха пред Дарик, че извършителят постоянно бил пиян и се е раздразнил от опита на кмета да го озапти.

Николай Жечев заяви пред Дарик, че хулиганът се казва Иван и бил от Стара Загора. Той бил фен на Локо Пловдив и откачил като видял жълтите фланелки на гостуващия отбор.

«Полицията никаква я няма в такива случаи, тези момчета са много арогантни, носят пречупени кръстове, а този направо ме нокаутира», каза Жечев.

Според него полицейската патрулка е пристигнала след неговото обаждане на телефон 166.

Това не е първото нападение срещу Николай Жечев, който е кмет от ГЕРБ. Той бе пребит на 7 октомври 2007 година по време на предизборната кампания от неговия роднина Иван Г., симпатизант на друга партия.

Тогава кметът бе приет в областната болница на Сливен с контузии по главата и шията и кръвонасядания.