Задържаха крадци в Ямболско
Задържаха крадци в Ямболско / Dariknews, Архив

За броени часове полицаи от Ямбол и Елхово задържаха извършителите на две престъпления.

На 8 юни в РУ Ямбол е постъпил сигнал, че около 14.45 ч. на същата дата, в индустриална зона на областния град, в близост до „Гребен канал”, неизвестен извършител е взломил стъкло на лек автомобил „Опел Астра” и е извършил кражба на два портфейла с лични документи и два мобилни телефона.

На местопроизшествието е извършен оглед, образувано е досъдебно производство. В хода на разследването, по “горещи следи” е установен извършителят на посегателството – мъж на 31 г. от Ямбол. Част от отнетите вещи са върнати на собствениците им. Работата по случая продължава.

Около 06.30 ч. вчера, в РУ Елхово е получен сигнал, че през нощта, след взломяване прозорец на търговски обект в село Бояново, е извършена кражба на 5 бутилки алкохол, 11 стека различни марки цигари и около 30 лева на монети. На място са извършени процесуално-следствени действия от дежурна оперативна група.

В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че  извършител на деянието е  37- годишен мъж, криминално проявен и осъждан, жител същото село.

Част от инкриминираните предмети са открити и върнати на собственика. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.

Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.