Задържаха група крадци
Задържаха група крадци / DarikNews.bg, архив

Служителите на реда в РУ – Тунджа разкриха извършителите на взломни кражби от търговски обект и частен дом в село Голям Манастир, съобщиха от полицията в Ямбол.

Задържаните са на възраст 23 и 18 години от Бургас и Равда и непълнолетно момче от Ямбол. След проведени множество оперативно-издирвателни мероприятия полицаите установили, че през нощта срещу 26 януари 23- годишният младеж и непълнолетният са извършили кражба на различни марки цигари, алкохол и хранителни продукти от магазин в село Голям манастир.

В обекта те проникнали след счупване на прозорец и разбиване на секретната брава на вратата. Два месеца по-късно бургазлията и 18-годишния младеж атакували същият магазин. След като взломили ключалките на метална решетка и дървена врата те задигнали 12 стека цигари.

В хода на работа по случаите полицаите разкрили, че  непълнолетният ямболлия и младежа от Равда са извършили кражба на плазмен телевизор, плазмен монитор и компютърна конфигурация от къща, собственост на руски гражданин.

По случаите в РУ „Полиция“  са образувани досъдебни производства. Продължава работата по документиране на престъпната дейност на тримата.