Задържаха двама, рекетирали семейството на Иван Беленски
Задържаха двама, рекетирали семейството на Иван Беленски / netinfo


Задържаха двама мъже заради рекет над семейството на Иван Терзиев-Беленски, съобщават от сливенската полиция. Единият е 40-годишен гражданин на Босна и Херцеговина, със статут на постоянно пребиваващ в България, а другият е известният в Сливен като Яшката 41-годишен собственик на заведението „Клуб АБС”.

Те са задържани на 20 април около 1 часа при специализирана полицейска акция на сектор „Криминална полиция” при РПУ-Сливен и сектор БОП към ОДП. Полицаите получили сигнал от 26-годишния годеник на дъщерята на Беленски, че босненецът го заплашва с оръжие в същото заведение. Той нанесъл на младия мъж няколко удара и опрял няколко пъти пистолет в главата му, като му наредил да донесе 300 хиляди лева до 15 минути.

Повод за рекета и отправените заплахи са неуредените финансови и икономически отношения между Яшката и арестувания преди около месец за наркотрафик сливналия Иван Беленски. В неговите имоти бяха открити над 66кг. наркотични вещества.

Двамата рекетьори в продължение на няколко дни са посещавали близки на Терзиев- съпругата, синът и семейството на дъщеря му. Те се опитвали със заплахи да получат тази сума, която според тях е делът на Яшката от съвместния му бизнес с Беленски.

Извършителите на рекета са заловени и задържани за 24ч. в РПУ-Сливен, а при извършеното претърсване на ресторанта “Клуб АБС” е иззет законно притежаван пистолет “Зиг Зауер”. Образувано е дознание по чл.213А/2/ от НК /за изнудване/. Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на извършителите продължава.