Юбилейна изложба на сливенски ученици-художници
Юбилейна изложба на сливенски ученици-художници / netinfo

10-та юбилейна изложба, посветена на сливенския художник Добри Добрев ще бъде открита днес в Сливен. 22-ма ученици от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович" ще представят свои творби от 17 часа в Клуба на дейците на културата.

Повечето от картините са рисувани от младите художници в Словакия. Те ще  представят живопис, графика, акварел, маслени бои и интериор. Това съобщи за Дарик директорът на училището Тодор Терзиев. Всяка година семейството на художника Добрев осигурява парична награда за участниците. Жури ще определи първа, втора и трета награда, както и  поощрителна награда.

Друг екип от възпитаници на Художествената гимназия от 17 часа ще се включи в отбелязването в Сливен на международната инициатива Нощта на музеите. Ученици от специалност „Рекламна графика" ще рисуват в галерия „Сирак Скитник", където е изложена експозицията „Буквите на България - азбука на Европа".

30 плаката показват виждането на художници от цяла Европа за кирилицата, а учениците от гимназията ще правят собствени интерпретации върху българските букви.