Възможна е стачка в Комунални услуги
Възможна е стачка в Комунални услуги / netinfo

Една част от работещите в общинска фирма ''Комунални услуги '' Сливен ще бъдат съкратени, а на останалите на работа ще им бъдат намалени заплатите. За това алармира лидерът на КТ Подкрепа в Сливен Емил Петков на събрание на работещите в предприятието след среща с ръководството на фирмата. Причината за извънредното събрание е неподписването на договор за озеленяване от страна на община Сливен с фирмата. Според него са възможни ефективни стачни действия, но цитирам '' града ще остане мръсен, а вие без заплати.''

Управителят на фирмата Иван Иванов заяви пред работниците, че договорът с общината за озеленяване на града е бил до 15 юни. До този момент той е изпратил три остри писма до общинската администрация, но все още няма отговор.''Има само мълва, че ще се играе нова поръчка, за която ние сме категорични, че ще обжалваме тъй-като ние сме си спечелили търга,'' каза Иванов.

По-рано днес кметът Йордан Лечков заяви, че ще пусне съревнователно двете фирми участвали в търга за да се види кой как ще се справи с работата по зелените площи.

Според специалистите по озеленяване има голяма вероятност зелената растителност в града да загине заради жегите, защото растенията не се поливат редовно заради неуредените договори между общината и фирмата изпълнител.