Върховният съд ще гледа делото Беленски
Върховният съд ще гледа делото Беленски / netinfo
Върховният съд ще решава къде ще се гледа делото срещу Иван Беленски, което тръгва днес. Окръжният съд издаде определение за това тази инстанция да се произнесе за подсъдността и евентуално да изпрати делото в Сливен да бъде разглеждано по същество, съобщи докладчикът по делото Мартин Данчев. Според съдията така ще бъде избягнато евентуално последващо оспорване на защитата на подсъдността и евентуално протакане.

„Принципно няма срокове за произнасяне на Върховния съд, но предполагам, че до седмица – две ще има решение”, допусна Данчев.Делото срещу Иван Тодоров Терзиев бе прехвърлено от Великотърновския съд миналата седмица на Сливенски окръжен съд с мотива че повечето от свидетелите са от Сливен и по-голямата част от наркотика е открит в Сливен, и че самия Беленски изтърпява мярката си за неотклонение домашен арест в града.

Подсъдимият бе задържан на 29 февруари със 6 килограма наркотици в района на Елена, при специализирана акция на полицаи от Сливен, Велико Търново и ГДБОП – национална служба “Полиция”. По- късно при обиск в негова къща в село Бяла, община Сливен, бяха открити още 62 кг наркотици.