Въоръженият грабеж в Ямбол - за да прикрие кражба на служител
Въоръженият грабеж в Ямбол - за да прикрие кражба на служител / DarikNews.bg, архив

За броени часове ямболските полицаи разкриха длъжностно престъпление, прикрито чрез въоръжен грабеж, съобщават от Областната дирекция на МВР в града. На 20 септември в 4,30 часа на телефон 112 е постъпил сигнал за въоръжен грабеж в денонощен магазин, намиращ се на пл. „Г. Дражев“ в Ямбол. Подаващият сигнала, продавач-консултант в магазина, е заявил, че минути по-рано в обекта е влязъл маскиран мъж и след като го е заплашил с пистолет е откраднал 700 лева оборотни пари. По случая незабавно е започнало разследване. При проведените процесуално-следствени и оперативно- издирвателни мероприятия в района около търговския обект са намерени веществени доказателства, насочващи полицейските служители към извършителя на престъплението.

Задържан е 21-годишен млад мъж от Ямбол. В него е намерена част от откраднатите пари и оръжието. Изяснено е, че нападателят е действал в съучастие с продавач-консултанта в магазина, подал сигнала за извършения грабеж. Той също е на 21 години и е от Ямбол. Оръжието – газов пистолет „Еколт“, е законно притежавано от продавача, който го дал на мнимия нападател.

Двамата млади мъже са привлечени в качеството на обвиняеми за извършено от тях престъпление по чл. 201 от НК - за длъжностно присвояване. В разследването са събрани доказателства, че се касае за извършено длъжностно присвояване, прикрито чрез инсцениран от лицата въоръжен грабеж. На двамата е взета мярка за неотклонение „Подписка“. Работата по случая продължава.