/ Община Сливен
Вече почти година функционира микропазарът в сливенския квартал „Сини камъни“. Равносметката показва, че няма незаети търговски площи. „Има причина за това“, коментира директорът на Общинско предприятие „Общински пазари“  Жанета Стойчева и обясни, че е така заради добрите условия, които са създадени както за търговците, така и за техните клиенти. Освен места за паркиране, има обособен и детски кът, където малчуганите могат да се забавляват, докато техните родители пазаруват.

Микропазарът се състои от 18 маси за зеленчуци и 7 павилиона. В тях са разположени магазини за маслини и маслинени изделия, за млечни продукти собствено производство, за храна за животни.

В други от павилионите се предлагат хранителни продукти и дрехи. Изграждането на микропазара в кв. „Сини камъни“ започна в началото на мандата на сегашното общинско ръководство. Самите помещения бяха отдадени под наем в началото на тази година след проведен търг. Договорите за наем са за пет години.

Няма незаети търговски площи и на Централния общински пазар, а желаещи да наемат такива има, допълни още от Жанета Стойчева. Според нея работата върви добре, когато има взаимно уважение между хората, които работят по обслужването на пазарите и търговците.

Миналата година от общинското предприятие изненадали своите наематели със скромен, но символичен подарък- коледна играчка с надпис „Общински пазари“. Жестът зарадвал наемателите, а от предприятието обмислят празнична изненада и тази година.