Връчват поканите на пет фирми-изпълнители по проекта за водния цикъл на Сливен
Връчват поканите на пет фирми-изпълнители по проекта за водния цикъл на Сливен / Дарик Сливен Архив

Работна среща с представители на избраните пет фирми-изпълнители по проекта за водния цикъл ще проведе на 25 февруари кметът на Сливен Йордан Лечков. Очаква се работите по проекта да бъдат подновени в средата на месец април. По него се изпълняват 30 километра канализационна мрежа и 76 километра водопроводна мрежа.

Разговорите ще бъдат насочени върху качественото изпълнение на строително-монтажните работи и качеството на влаганите продукти, придружени с всички сертификати.

На фирмите ще бъдат връчени поканите за участие в мини-процедурите за избор на конкретен изпълнител по конкретни обекти в ЛОТ 1 - Техническа инфраструктура и подточките, касаещи водния цикъл на Сливен. Те са длъжни да подадат оферти, независимо за колко от обособените позиции ще участват.

 Кметът ще проведе среща днес и с представители на Министерството на околната среда и водите. Общината ще представи информация до къде е стигнало изпълнението на проекта в частта на ИСПА мярката.

Вече са ясни резултатите от предварителния контрол на Министерството на околната среда и водите. Няма констатирани нередности. Направени са някои технически забележки, които общината вече е отстранила.