Връчиха приза „Полицай на месеца” за юли, август и септември
Връчиха приза „Полицай на месеца” за юли, август и септември / Дарик Сливен, архив

 

На официална церемония днес директорът на Областна дирекция на МВР Сливен комисар Никола Геджев награди отличените полицаи за месеците юли, август и септември.

Инспектор Ангел Радев

 

от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” към ОДМВР-Сливен получи приза „Полицай на месец юни" за участието му в задържането на 35- годишен мъж за притежание и разпространение на 6000 къса цигари, без акцизен бандерол. Инспектор Радев работи в системата на МВР от 6 години. Комисар Геджев заяви, че  ОДМВР Сливен е една от дирекциите, която е задържала най-голям брой цигари без бандерол и един от приоритетите в работата на дирекцията.

 

Наградата за месец август получи Инспектор Георги Топалов

 

от сектор „Криминална полиция” към РУП-Сливен. Той е участвал при задържането на трима подбудители на кражба. На 7 август в магазин, намиращ се в стоково тържище на бул.”Банско шосе” неизвестен извършител отнема дамската чанта на 26- годишна жена, в която е имало дебитна ката, сумата от 20 лева и дамски принадлежности. След проведените оперативни действия са установени и задържани 26-годишен криминално проявен мъж от село Атолово, 17-годишно момиче от същото село и 22-годишна девойка криминално проявена, от с. Петърч, обл. София. Тримата са подтикнали малолетно 6-годишно  момиче от село Атолово да открадне чантата, след което тримата теглят сумата от 400 лева от банкомати в кв.Дружба и кв.”Даме Груев”. Георги  Топалов е работи в системата на МВР от 17 години. Семеен с две деца.

Главен полицай Димитър Димитров

младши полицейски инспектор в РУП-Нова Загора получи приза „Полицай на месеца” за септември. Мл. инспектор Димитров е отличен за работата си при задържането на  двама души, извършили побой и кражба. На 26 септември около 22,30 часа 23 и 34–годишни мъже от село Омарчево, застигат по пътя 39-годишен мъж от Ямбол. Последният е управлявал велосипед и се е движил в посока Омарчево. Двамата нападатели са слезли от лек автомобил “Мерцедес” и са заплашили велосипедиста, че ще се разправят с него физически, ако не им предаде всички ценни вещи и пари, които носи. Потърпевшият е опитал да избяга, но е застигнат нанесен му е побой и са му отнети черна кожена чанта с намиращи се в нея портфейл, съдържащ лични документи и банкоматни карти, пари, два мобилни телефонни, цифров фотоапарат и златен синджир с тегло 4 грама. След задържането на нападателите вещите, обект на кражбата са върнати на собственика. Димитров работи от 17 години в МВР и е мл. инспектор в селски район. Наградите се определят с анкета сред сливенски журналисти.