Връчиха приза „Майчино сърце“ на Весела Стефанова
Връчиха приза „Майчино сърце“ на Весела Стефанова / Областна администрация Сливен

Призът „Майчино сърце“ за приемен родител бе връчен на Весела Петрова Стефанова, приемен родител на две деца. Тя получи  медальон и грамота от областния управител на Сливен Корнелий Желязков.

Областният управител подчерта, че развитието на приемната грижа е важна част от процеса на деинституционализация на деца. Той изрази благодарност към всички приемни семейства в област Сливен, които отглеждат в семействата си и даряват с обичта си деца, лишени от родителска грижа и всеотдайно полагат усилия те да получат максимално добри грижи и възможност за развитие.

Весела Стефанова получи и диплом от името на организациите – учредители на приза.

Виктория Тачева – председател на СНЦ  „За духовни и социални дейности”, връчи на Стефанова диплом от името на организациите – учредители на приза.

Поздравителен адрес от името на Ева Жечева – председател на Държавна агенция за закрила на детето, към приемните семейства прочете Тони Тенева – заместник-председател на Областния съвет на децата.

На останалите приемни семейства от 2013 г. бяха дадени грамоти за принадлежност към семейството на приемните родители и за личен принос към отглеждането и възпитанието деца, лишени от родителска грижа.