Волейболен турнир се проведе в Сливен
Волейболен турнир се проведе в Сливен / ГЕРБ - Сливен

Волейболен клуб “Сливен” бе домакин на турнира „Сините камъни” за девойки младша възраст. Проявата се проведе в зала “Асеновец” на 9 и 10 март. Освен домакините, участваха отборите на Добруджа (Добрич); Яворов (Чирпан); Раковски (Димитровград), Арда (Кърджали) и Калбо (Шумен).

Депутатът от ГЕРБ Диан Червенкондев, който е патрон на състезанието откри надпреварата в събота, а на 10 март връчи наградите на победителите. Той пожела на участниците успех в любимия им спорт. Той потвърди намеренията си да помогне за организирането и на Великденски турнир, който ще се проведе в края на април. На 16 декември, под негов патронаж, се проведе първия Коледен волейболен турнир „Сините камъни”, в който се включиха отбори на момичета от 5 до 7 клас в Сливен.

Организаторите бяха предвидили индивидуални награди и призове за отборите.

Треньорът на волейболен клуб „Сливен” – Живко Желязков заяви, че турнирът е бил много силен и отзивите от гостуващите отбори е положителен. „Всички ни оцениха и ни насърчиха, че това е най-добрият турнир, провеждан на клубно ниво в България”, каза Живко Желязков.