Военният министър награждава кмета на Сливен
Военният министър награждава кмета на Сливен / Дарик Сливен, Архив

Министърът на отбраната Аню Ангелов ще награди кмета на община Сливен Кольо Милев по повод честванията на стогодишнината от Балканските войни и от създаването на Трета българска армия.

Кметът на Сливен, бригаден генерал от резерва, оглави Инициативния комитет за отбелязването на събитията през месец септември 2012 г. Министърът на отбраната ще награди още столичния кмет Йорданка Фандъкова и областния управител на Пловдив Здравко Димитров.

На церемонията в Министерството на отбраната са поканени и областните председатели на Съюза на офицерите и сержантите от запаса. В събитието днес ще участва и ръководният състав на Министерство на отбраната.

Честванията във Сливен започнаха на 18 септември с изложба на произведения на изтъкнати  български автори под наслов „Балканската война през погледа на художника". Проведен бе и  ритуал за  полагане на венци и цветя пред паметника на 7-ми конен полк „Орлето".

В рамките на празничната програма официално беше открита паметна плоча, посветена на Трета българска  армия.  С концерт на Ансамбъла на Българската армия в ДТ„Стефан Киров" и празнична заря - проверка гражданите на Сливен отбелязаха историческите годишнини.