Внимавайте при продажба на животни
Внимавайте при продажба на животни / DarikNews.bg, архив

С наближаването на пролетните празници Цветница, Великден и Гергьовден започва усилена търговия със селскостопански животни – основно агнета и ярета. В този период зачестяват и сигналите за измами, извършвани при прокупко-продажба на животни и кражби на селскостопански животни.

От полицията препоръчват на стопаните да бъдат внимателни и предпазливи при установяване на контакти с търговци, които посещават дворовете им под предлог, че изкупуват животни.

Припомняме, се че и в редица случаи крадците, представяйки се за купувачи, предварително оглеждат и събират информация за имоти и стопанства, които впоследствие атакуват и обират. За да не станете жертва на кражба или измама от мними купувачи трябва да укрепите и осветите стопанските си постройки, да запишете името на купувача, марката, цвета и номера на автомобила, с който се придвижва.

Служителите на реда съветват да не оставяте непознати лица сами в имота под никакъв предлог и да не държите големи суми пари в дома си, особено в гардероб, под дюшека или с стопански помещения. Ако станете жертва или свидетел на престъпление или нарушение на обществения ред, обадете се незабавно на тел. 112 или се обърнете към местното Районно управление “Полиция”.